Pelle Miljoona Oy

House of Rock, Kouvola 24.5.2019

Ehkä paras näkemistäni Oy:n keikoista. Melkoisella energialla varsinkin Pelle jaksoi yhä soittaa, laulaa ja tanssia. Hyväntuulista meininkiä. Biisilista taisi olla sama kuin viime vuoden keikoilla, mutta olisiko kappalejärjestystä vähän viilattu?

Hyvää yötä maailman myötä keikka loppui, ja siinä biisissä oli lopussa piiitkä soolo jossa Samin tykityksessä oli tuutulaulu kaukana. Samihan on basisteista parhaimpia, ja myös mainio esiintyjä.

(26.5.2019)

House of Rock, Kouvola 24.5.2019


Pellen keikoilla olen viime vuosina käynyt enemmänkin, mutta 5.12.2018 tuli ensimmäistä kertaa tilaisuus nähdä livenä Oy alkuperäisessä kokoonpanossa. Parisen vuotta sittenhän Samin tilalla bassossa oli Jukka Melametsä, joka ansiokkaasti hoiti basistin roolinkin, vaikka kitaristi onkin.

Mikkelin keikka oli konserttitalo Mikaelissa, joka oli mielenkiintoinen miljöö punkin kuunteluun. Siinä pehmeillä penkeillä istutaan ja nautiskellaan tunnelmasta. Toisaalta se oli oikein mukavaa kun ei ollut mitään häiriötekijöitä, vaan sai keskittyä kuuntelemaan ja katselemaan.

Tuon kiertueen keikoista suuri osa oli juurikin konserttisaleissa tai vastaavissa, ja useammassa paikassa äänentoisto ei ollut parhaimmillaan, laulusta ei kuulemma saanut selvää jos ei sanoja tiennyt. Mikaelissa ainakin omalle paikalleni kaikki kuului ja näkyi hyvin, ja varsinkin basso jytisi jonnekin sieluun.

En voinut välttyä ajatukselta, että nuo samat tyypit veivasivat osittain samoja biisejä noin 40 vuotta sitten. Ja nytkin soitto meni yksiin ilman ongelmia. Hämmentävää, mutta hienoa, sitä voi vain arvostaa.

Keikan aloitti komeasti Olen kaunis, ja heti perään Koska sydän sanoi niin. Kenellekään tuskin jäi epäselväksi mistä oli kyse! Sitten olikin vuorossa uutta tuotantoa Anna soihtusi palaa ja Diggaan rokkenrollista myötä. Sujuu se laulunteko yhä, mainioita viisuja.

Välillä Tumppi ja Pelle vaihtoivat paikkoja, ja Tumppi tunnelmoi omia Oy-hittejään, mm. Älä äiti itke, Kovat kundit, sekä tuoreen Valkokangasrakkautta. Välillä Andy kävi tulkitsemassa Kuin Romeo ja Julian.

Ilta jatkui väliajan jälkeen klassikoiden parissa. Mulla menee lujaa, Juokse villi lapsi, Moottoritie on kuuma, sekä Tumpin Tahdon rakastella sinua. Viimeinen biisi oli tuttu ja turvallinen Hyvää yötä maailma. Sen jälkeen oli hyvä lähteä hyvillä mielin uusiin seikkailuihin.

Tammikuussa lähdin Seinäjoen Rytmikorjaamolle tsekkaamaan Oy:n uudemman kerran. Rytmikorjaamo on niitä harvoja keikkapaikkoja joka on yllättänyt positiivisesti, joten sinne oli mukava lähteä.

Biisilista pysyi ainakin hyvin pitkälti samana, tosin Andyn laulu jäi väliin, koska hän oli kuulemma kuumeessa. Ja mitäpä sitä toimivaa kokonaisuutta muuttamaan.

Viihdyttäviä iltoja molemmat, ja Oy keikkailee vielä tänä vuonna seuraavasti:

30.04.2019 Lutakko, Jyväskylä

01.05.2019 Kerubi, Joensuu

24.05.2019 House Of Rock, Kouvola

25.05.2019 Vesileppis, Leppävirta

29.05.2019 Möysän musaklubi, Lahti

09.08.2019 Aulanko-Areena, Hämeenlinna

29.08.2019 Tavastia, Helsinki

30.08.2019 Tavastia, Helsinki

Suosittelen. Elävä musiikki on parasta livenä!