Joey Luumäki & Kimmo Kalaja 

Kuva: Tapio Keihänen

Kimmo Kalaja

Mitä kuuluu tällaisen poikkeuksellisen keikattoman ajan jälkeen?

Kiitos, hyvää kuuluu nytkin. Olen ollut todella onnekas siinä mielessä, että koronakuukaudet ovat menneet suunnilleen niin mukavasti kuin maailmanlaajuinen pandemia-aika voi ylipäätään mennä.
Keikkojen lisäksi treenit ovat peruuntuneet, eli kavereiden kanssa ei keväällä nähty. Mutta sellaistahan se on ollut muillakin.
Soittaminen ja treenaaminen eivät mun osaltani kuitenkaan olleet tauolla, vaikka bänditreenejä ei ollutkaan. Tykkään treenata yksinkin, ja instrumentaalien kitaroiminen fingerstylenä on joka tapauksessa soolohommaa. Olen soittanut osan parhaista soitoistani takkatulen ääressä.

Olet Joey Luumäen kanssa duo-keikalla Elämä on Punkissa. Mitä silloin on luvassa?

Ei tiedä vielä! Jotain ajatuksia on kyllä. Keksimmeköhän me jotain yllättävää? Tai, jos porukka tämän luettuaan odottaa jotain aivan outoa, yllättyvätköhän ne jos me esitämmekin jotain todella ilmeistä? Saa nähdä. Ja kuulla.

Millaisia muistoja Elämä on Punkista on kertynyt?

Runsaslukuisia. Kauaskantoisin muisto on EoP 3:sta, jossa esitimme illan päätteeksi kaikenlaisia kappaleita kokoonpanolla Myöhäis Illan Erikois Ohjelma, eli silloinen 70LV + Joey. Yksi asia johti toiseen, sitten kolmanteen, ja sitten Tappajatomaatit olivatkin jo bändi.

Millä fiiliksillä odotat syksyn keikkaa?

Hyvillä ja haikeilla. Bileethän ovat epäilemättä taas mitä parhaimmat, ja kun olemme kekkereiden avausesiintyjä, pystyy oman osuuden jälkeen keskittymään muidenkin esityksiin.
Sitten taas, esiintyjälistaanhan tuli ne pari peruuntumista joista 70LV:n peruuntuminen oli lopullista sorttia.

Mieleenpainuvimmat keikkamuistot hyvässä tai pahassa?

Paha: eräällä Tomaattien keikalla monitorointi pätki niin pahasti ja pitkään, että siitä aiheutui pari ajatuskatkoa. Ulkoisia syitä tai ei, niin ei saa käydä. Soiton pitää jatkua moitteettomana, vaikka keikkapaikkana olisi Titanicin yläkansi.
Hyvä: hyvää onkin sitten lähes kaikki muu, joten yksittäisen jutun esillenostamisessa on runsaudenpulaa.

Mikä on parasta musiikin esittämisessä?

Kuten jo juttelinkin, soittaminen on kivaa yksinkin. Mutta keikkatilanteen yhdessä kokemisen fiilis on ihan oma juttunsa. Lisäksi soittoreissuissa on paljon muitakin hyviä puolia: erityisesti se, että tapaa tuttuja ja tuntemattomia.

Onko muita esiintymisiä luvassa EoP:n lisäksi?

Tomskujen keikkailu jatkuu elokuussa: ensin 22.8. olemme Poikien kanssa Captain Nemossa, Halikossa. Sen jälkeen Konepaja Punk Fest Helsingissä 25.9, jossa on mukana myös mm. Nyrkkitappelu. Molemmat paikat ovat minulle uusia tuttavuuksia. Halikko? Saatan haliakin! 

Terveiset yleisölle?

Hyvin te vedätte! M!ka on luvannut järjestää näitä bileitä kunhan ne myydään loppuun, eli hän pääsee asiasta eroon ilmeisesti vasta jos buukkaa olympiastadionin. Hyvä te!
Muistakaa käsihygienia.

21.7.2020