Miikan Punksuosikit

Kuka olet ja kuinka päädyit tekemään Miikan Punksuosikit-ohjelmaa?

Moi Reetan Punknurkan seuraajat. Olen Miika Turunen, 23-vuotias musiikkidiggari.
Miikan Punksuosikkien idea syntyi aikoinaan 2015 kun pääsin ammattikoulun kautta työharjoitteluun Radio Valoon. Ensimmäisiä demoja nauhoteltiin jo 2015 ja virallinen ensimmäinen haastattelu oli Ydinperhe elokuussa 2016 jolloin työni alkoi.
Nykyään olen haastatellut monia kymmeniä yhtyeitä jo, ja lisää on tulossa joka viikko.

Mitä radio-ohjelman teko vaatii? Millaisia esivalmisteluja teet lähetystä varten?

Radio-ohjelman teko vaatii ennakkoon tehdyn biisilistan ja käsikirjoituksen, jota teen yleensä tiistaina, koska äänitän ennakkoon nämä haastattelut jotka lähetetään lähiradiolle.

Mikä on ohjelman teossa parasta? Entä haastavinta?

Ohjelman teossa on tottakai parasta se kun saa tehdä kaiken itte ja soittaa toivemusaa sekä tehdä haastatteluja.
Korona on toki haastanut tätä kun asiat pitää hoitaa puhelimen kautta ja toki se 7 biisin valitseminen on aika niin ja näin, mutta hätä keinot keksii, heh :) Toki myös rauhallinen ympäristö on plussaa kirjoitella.

Paras muisto Miikan Punksuosikkien teosta?

Oh no, näitä on todella paljon. Retkibanaanin haastattelu Elämä On Punk vol 21 tapahtumassa viimeisen keikan yhteydessä oli hienoa ja jännittävää :)
Ehkä ikimuistoisin muisto on silti Ratsia-kitaristi Juha Aunolan puhelinhaastattelu, joka olikin aika savotta. Ratsia eli aikaa ennen internettiä niin löysin jonkun verran lehtijuttuja ja ihmisten valokuvia, mutta ei mitään ihmeellistä. Juhan nykyisen bändikaverin Arto Ihalaisen kautta sain oikean yhteystiedon ja haastiskin onnistui erittäin hyvin, kiitokset ja kumarrukset :) Olin ohjaajani sanoin yhtä hymyä sinä keskiviikko aamuna.

Onko vielä joku, jota haluaisit haastatella ohjelmaasi?

Tää on haastava kysymys. Niitä on varmasti aikamoinen liuta, mutta heitetään nyt vaikka Eppu Normaalin toinen kitaristi Juha Torvinen. Sillä olisi varmasti älyttömän hienoja juttuja.

Mitä muita musiikkiin liittyviä harrastuksia sinulla on?

Keräily heh. Levyjä, kasetteja, kirjoja, zinejä tulee ostettua ja keikoilla käyn niin hyvin kun mahdollista (yleensä viikonloppuna).
Kyllähän tota laulupuoltakin tulee reenailtua jonkun verran ja sen semmoista.

Suosikkibändisi, tai biisi johon ei kyllästy?

Kyllä ne on Ramones, Metallica ja Ratsia se "iänikuinen" kolmen kärki.
Ainakin tällä hetkellä tää on tosi vaikea kysymys, koska oon otettu, että Suomessa tehdään tosi paljon kovaa musaa edelleen. Ratsian sanat osuvat vaan mun kaltaiselle ihmiselle erittäin "pään sisään".

Terveiset yleisölle?

Kuunnelkaa Miikan Punksuosikkeja Lähiradiosta, ja nyt kun ei keikkoja ole, niin ostakaa levyjä. Musatouhuissa tällä hetkellä todella kovat ajat ja toivottavasti joku päivä vielä pääsee keikoille. Stay safe!

6.3.2021