Nylon Nerves

Nylon Nerves on yhden henkilön punksynapop-yhtye. Kuinka bändi sai alkunsa, ja millaista musiikillista menneisyyttä sinulta löytyy?

Nylon Nerves sai alkunsa 2018 lähinnä kokeiluna. Omistan vanhan Waltonin urun, jota en ollut käyttänyt toistaiseksi mihinkään. Tein kaksi kappaletta, joihin soittin kyseistä urkua ja niistä tuli hauskan kuuloinen kokonaisuus. Tyyli alkoi tässä vaiheessa vasta kehittyä sellaiseksi miltä bändi nykyään kuulostaa.

Olen soittanut 14-vuotiaasta asti erilaisissa bändeissä. Lauloin Home Style Surgeryssä kymmenen vuotta ja bändi julkaisi uudella laulajalla tässä vähänaikaa sitten uuden albumin. Projekteja on ollut liikaa mainitakseni kaikkia, mutta tällähetkellä aktiivisia bändejä minulla on myös Major Mistake, Oma Koloni, Vomit Hammer ja Veli-Rekka & Rokut.

Mistä löytyi innostus tähän musiikin tyylisuuntaan? Entä ketkä ovat musiikilliset esikuvasi?

Innostus löytyi alunperin post-punkista. Joy Division, Siouxsie and the Banshees ja Bauhaus olivat 2018 varmaankin ne syyt miksi aloin soittaa tällä projektilla. Rakastan kuitenkin 70-luvun brittipunkkia ja 70-luvun synapoppia, joten idea muovautui enemmän näiden kahden rakkaudenkohteen yhdistelmäksi.
Suurimmat vaikuttajat projektille tällähetkellä ovat Hüsker Dü, Buzzcocks, Depeche Mode ja New Order.

Äskettäin julkaisit kappaleen Love Has Nothing To Do With Me. Millainen on biisin syntytarina?

Biisi on itseasiassa aika vanha. Sen piti tulla jonkinlaiselle soololevylleni suomeksi, mutta päätinkin lisätä siihen kosketinmelodiat ja laulaa sen englanniksi. Kappaleesta saattaa huokua, että se on kirjoitettu alunperin erotilanteessa.

Onko lisää musiikkia odotettavissa?

Onkin! Tarkoituksena olisi käydä tammikuussa Rovaniemellä äänittämässä liveveto, josta tulisi sekä video, että fyysinen julkaisu. Siinä olisi versiot julkaistuista sinkuista, sekä 3-4 julkaisematonta biisiä.

Mikä on palkitsevinta musiikin tekemisessä?

Tämä on aika hankala kysymys. Tottakai on kivaa kuulla, jos ihmiset pitävät siitä mitä teet. Toisaalta keikkojen soittaminen on aina ollut minusta musiikissa se paras juttu. Kolmantena toki se, jos olet saanut äänitteen valmiiksi, josta itsekkin pidät.

Miltä Nylon Nervesin tulevaisuus vaikuttaa?

Toivottavasti siltä, että keikkoja tulisi soitettua lisää. Niitä on nyt vasta kaksi takana.

Terveiset yleisölle?

Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Depeche Moden Photographic-live vuodelta 1984. Kiitos Reetta haastattelusta ja mukavaa vuodenloppua kaikille.

14.12.2021